Últimas noticias

25 d'Abril, la diada del País Valencià



La diada del 25 d'abril commemora les llibertats perdudes pel poble valencià després de la derrota a la batalla d'Almansa.



Ligli-Batalla de Almansa.jpg
Quadre de Buonaventura Ligli i Phlippo Pallotta


El 25 d'abril en el context de la Guerra de Successió Espanyola va ocórrer la Batalla d'Almansa. Recordem que a la Guerra de Successió s'enfrontaren els borbons i els austriacistes amb els seus aliats.



Carles II l'embruixat (rei de Castella, d'Aragó, de València, de Sicília, de Nàpols, de Sardenya; duc de Borgonya i de Milà i comte de Barcelona) va morir sense descendència perquè patia deficiències mentals i físiques durant tota la seua vida. Ja que tant la Casa de Borbó com la Casa d'Àustria tenien parentiu amb Carles II reclamaven l'herència.



L'any 1707 la guerra ja portava 6 anys i milers de morts a l'esquena. El 25 d'abril del mateix any les tropes borbòniques i austriacistes s'encontraren a la plana d'Almansa. Els Àustries contaven amb avantatges logistics, ja que tenien superioritat naval i s'abastien per mar sense cap problema. La base d'operacions es va situar a Alacant on arribaren del port reforços anglesos. El exèrcit borbònic no estava bé preparat i va abandonar alguns llocs on es situaven per a establir el seu campament a Petrola on es varen organitzar amb els reforços que arribaren. Les tropes de Berwick avançaven cap a Ayora per a reconquistar la ciutat la i Galway va tindre notícies d'aquest fet i avançà cap a Almansa per a parar-los.


La batalla començà exactament a les tres de la vesprada amb el foc de l'artilleria. Les tropes borbòniques liderades pel duc de Berwick contaven amb superioritat numèrica e infligiren moltes baixes al bàndol contrari que finalment fugiren i es rendiren a les cinc de la vesprada.

La victòria dels felipistes va ser un gran pas per a ells, ja que entraren al regne de València. Els castellans ocuparen València per dret de conquesta i llevaren els furs acusant al regne de delicte de rebel·lió i van imposar els decrets de nova planta. Aquests decrets foren mostra de l'absolutisme borbònic i només reconeixia la nació espanyola com única a l'estat.

Per tot el que acabem d'explicar el 25 d'abril és la diada del País Valencià i és un dia en el que els valencians fem memòria. Aquest dia és sense dubte una jornada reivindicativa i es celebren manifestacions i actes reivindicatius. Els valencians commemorem aquest dia des de fa molt temps i cada vegada som mès gent.

Quan el mal ve d'Almansa a tots alcança!

No hay comentarios :

Publicar un comentario

LOR Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Con la tecnología de Blogger.