Últimas noticias

Es remou l'assumpte de l'accident de metro de València

Puedes leer este artículo en lengua castellana aquí

Amb motiu de la nova declaració sobre l'assumpte de l'accident Metro València del vicepresident de les corts José Císcar, volia comentar un parell de coses que rasquen la meua consciència, i que com podreu apreciar, als nostres polítics, poc els importa. 

La representant de l'associació de víctimes del Metro València, Beatriz Garrote, va estar a Canal 9 als seus últims díes.

               
Des de fa alguns anys, l'Associació de Víctimes del Metro València es reuneix tots els dies 3 de cada mes a la Plaça de la Verge, per demanar explicacions del que realment va passar en aquell succés, on, a més d'ocultar l'accident aquest mateix dia i no retransmetre'l via RTVV en el moment en què va ocórrer, es va manipular la informació sobre el perquè es va produir aquest desastrós contratemps, provocant 43 morts i ferint altres 47. Aquesta associació denuncia el mal estat dels vagons i el no funcionament de les balises , a més de la manca de responsables de l'accident, ja que tots es van rentar les mans culpant al maquinista, el qual malauradament també va morir, i anteriorment ja havia avisat del mal funcionament del metro sense cap èxit perquè es van fer oïdes sordes.
             
S'acosta el dia 3 de Juliol, aniversari de l'accident, i Jose Císcar fa unes declaracions una mica cíniques. Demana perdó per la manipulació de Canal 9, i alhora, afirma que aquesta manipulació només és una percepció dels familiars de les víctimes. Ací hi ha alguna cosa que no quadra senyor Císcar. Els portaveus de l'oposició no opinen el mateix, al·leguen que les denúncies dels ex treballadors assenyalen que l'actual president de les Corts, Juan Cotino, va ordenar silenciar informacions. També fa olor a podrit que el llibre de manteniment fos destruït o es perdera, ja que no ha tornat a aparèixer... El vicepresident també ha comentat que "si qualsevol de nosaltres haguérem tingut familiars entre les víctimes, qualsevol cobertura ens hauria semblat insuficient i incompleta i qualsevol error en el tractament informatiu de l'accident podria ser percebut com una autèntica tragèdia". Una cosa és quedar-se curt a l'hora de transmetre una informació, i una altra ben diferent és no donar-la, o donar-la tard i manipulada.
               

Císcar, d'altra banda, ha recordat que alguns dels ex treballadors de RTVV que han denunciat manipulació en la cadena autonòmica eren responsables d'informatius en aquell moment. "Si diuen que hi va haver pressions, que acudisquen a la Justícia", però "no és de rebut que diguen que si hi va haver ingerències, tarden set anys a dir-ho", ha lamentat. Per tot això, Císcar ha argumentat que "hi ha moltes incerteses i massa dubtes raonables com per acceptar" les denúncies de l'oposició. Els ex-treballadors hauran pogut tardar set anys a denunciar això, tots sabem que la manipulació era present a Canal 9, però els familiars de les víctimes han estat denunciant tot això des de que va passar, lluitant per trobar respostes, i manifestant el seu malestar cada mes. Si no s'han trobat respostes encara, és perquè no ens les volen donar, perquè si no mes d'un sortiria escaldat, i això no els convé al president i al vicepresident de les Corts.


           
D'altra banda, el diputat socialista Josep Moreno ha acusat Císcar "d'haver ordenat" que 16 assessors de RTVV, amb una clàusula que lligava la vigència del lloc mentre el llavors director general de RTVV José López Jaraba continuara en el seu càrrec, es mantingueren després del cessament d’aquest últim. “Van tramar per oblidar acomiadar 16 assessors" i "la factura d'aquest oblit" va 395.000 euros en indemnitzacions, al que cal sumar el cost de l'any i mig que han estat contractats de manera improcedent en RTVV-des de desembre de 2012 a maig de 2014 -, que sumen de 783.000 euros, ha dit. "L'oblit ordenat dels assessors endollats ens ha costat un milió d'euros". En resposta, el vicepresident José Císcar ha dit que "és responsabilitat de RTVV seva contractació i acomiadament". A més, "no he dit mai a cap director de RTVV o qualsevol empresa pública a qui havia de contractar ni acomiadar".



Autora: Virginia Garcia. Traducció al castellà per Àngel Garcia, celula de LOR de Valladolid.

No hay comentarios :

Publicar un comentario

LOR Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Con la tecnología de Blogger.