Últimas noticias

Rita Barberá i Rus seran denunciats per mantindre símbols franquistes / Rita Barberá y Rus serán denunciados por mantener símbolos franquistas

VALENCIÀ

La oposció valenciana, encapçalada pel PSPV, portarà a la justícia als alcaldes de València i Xàtiva, municipis que incompleixen la llei de Memòria Històrica aprobada en 2007. El 14 de abril, coincidint amb l'aniversari de la II República, la denúncia s'extendrà a altres municipis valencians.

El PSPV ha contactat amb l'advocat Eduardo Ranz per a iniciar el procés pel qual els ajuntaments hauran de retirar els símbols i honors franquistes que encara podem trobar en alguns municipis valencians. S'espera que els altres partits de la oposició s'adhereixen a aquesta iniciativa a favor de la Memòria Històrica. Els ajuntaments implicats tenen com data límit fins al 14 d'abril per a retirar la simbologia sense que el cas arribe als tribunals.

Entre els casos més cridaners es troben el de València i el de Xàtiva. En la capital valenciana, governada per Barberà des de fa 24 anys, Franco encara conserva la medalla d'or de la ciutat. En el cas de Xàtiva, el dictador manté el títol de fill predilecte i alcalde d'honor de la ciutat. Aquesta és la situació actual després de 8 anys de l'aprovació de la llei de Memòria Històrica que pretén acabar amb la pervivència dels símbols del Règim.

CASTELLANO

La oposición valenciana, encabezada por el PSPV, llevará a la justicia a los alcaldes de València y Xàtiva, municipios que incumplen la ley de Memoria Histórica aprobada en 2007. El 14 de abril, coincidiendo con el aniversario de la II República, la denuncia se extenderá a otros municipios valencianos.

El PSPV ha contactado con el abogado Eduardo Ranz para iniciar el proceso por el cual los ayuntamientos tendrán que retirar los símbolos y honores franquistas que todavía podemos encontrar en algunos municipios valencianos. Se espera que otros partidos de la oposición se adhieran a esta iniciativa a favor de la Memoria Histórica. Los ayuntamientos implicados tienen como fecha límite hasta el 14 de abril para retirar la simbología sin que el caso llegue a los tribunales. 

Entre los casos más llamativos destacan el de València y el de Xàtiva. En la capital valenciana, gobernada por Barberá desde hace 24 años, Franco aún conserva la medalla de oro de la ciudad. En el caso de Xàtiva, el dictador mantiene el título de hijo predilecto y de alcalde de honor de la ciudad. Esta es la situación actual después de 8 años de la aprobación de la ley de Memoria Histórica que pretende acabar con la pervivencia de los símbolos del Régimen.



No hay comentarios :

Publicar un comentario

LOR Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Con la tecnología de Blogger.