Últimas noticias

20 anys després, el País Valencià s'alça d'esquerres / 20 años después, el País Valenciano se levanta de izquerdas

Valencià:

El PP s'esfonsa i no podrà gobernar ni amb el suport de C's. El PSPV es la segona força seguida de molt a prop per Compromís, la gran sorpresa de la nit. Una majoria progresista a les Corts i a les principals ciutats ens permet imaginar una legislatura de canvi al tradicional "feudo" de la dreta.


La corrpució i els fracassos passen factura al PP, que passa de 55 a 31 diputats autonòmics. El PP haurà de deixar la Generalitat i els principals ajuntaments del territori, fins i tot amb el recolçament de ciutadans. El PSPV es manté com a segona força amb 21 diputats, i podria encapçalar un govern d'esquerres amb Compromís. 

Els valencianistes d'esquerres de Compromís són els grans triomfadors de la nit, passant de 6 a 19 diputats, resultat que ningú pronosticava. A tan sols 4 diputats del PSPV, el partit de Mónica Oltra podria formar govern juntament amb el PSPV, i serà decisiu per a la tranformació del País Valencià. 

Ciutadans i Podem han quedat eclipsats per l'èxit de Compromís, així i tot entren a les Corts amb 13 diputats cadascú. El suport de Podem al govern d'esquerres serà necessari perquè es produïsca el canvi. Esquerra Unida i UPyD eixen derrotats d'aquestes eleccions i queden fora del nou parlament.

Pel que fa a les principals ciutats, el declive del PP es comfirma. Rita abandona l'ajuntament de València després de 24 anys, que caurà en mans de Comprmís amb el suport de l'esquerra. També a Alacant, Elx, Villena, Castelló i moltes altres grans ciutats seran possibles goberns d'esquerres. Tot depén de la capacitat de consens de les forces valencianes.


Castellano:

El PP se hunde y no podrá gobernar ni con el apoyo de C's. El PSPV es la segunda fuerza seguida muy de cerca por Compromís, la gran sopresa de la noche. Una mayoría progresista en les Corts y las principales ciudades nos permite imaginar una legislatura de cambio en el tradicional feudo de la derecha.

La corrupción y los fracasos pasan factura al PP, que pasa de 55 a 31 diputados autonómicos. El PP tendrá que dejar la Generalitat  y los principales ayuntamientos incluso con el apoyo de Ciutadans. El PSPV se mantiene como segunda fuerza con 21 diputados y podría encabezar un gobierno de izquierdas con Compromís.

Los valencianistas de izquierdas de Compromís son los grandes triunfadores de la noche pasando de 6 a 19 diputados, resultado que nadie pronosticaba. A tan solo 4 diputados del PSPV, el partido de Mónica Oltra podría formar gobierno junto con el PSPV, y será decisivo para el cambio del País Valenciano.

Ciutadans y Podemos han quedado eclipsados por el éxito de Compromís, aún así entran en les Corts con 13 diputados cada uno. El apoyo de Podemos al gobierno de izquierdas será necesario para que se produzca el cambio. Esquerra Unida y UPyD salen derrotados de estas elecciones y quedan fuera del nuevo parlamento.

En cuanto a las principales ciudades, el declive del PP se confirma. Rita abandona el ayuntamiento de València tras 24 años, que recaerá en manos de Compromís con el apoyo de la izquierda. También en Alacant, Elx, Castelló, Villena y muchas otras grandes ciudades serán posibles gobiernos de izquierdas. Todo depende de la capacidad de consenso de las fuerzas valencianas.



No hay comentarios :

Publicar un comentario

LOR Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Con la tecnología de Blogger.